Uprawa |
pszenica ozima, cebula, czosnek, fasola szparagowa, groch uprawiany na zielone nasiona, jęczmień jary, jęczmień ozimy, kalafior, kapusta głowiasta, kapusta pekińska (do długotrwałego przechowywania), marchew, pomidor (uprawa w polu), por, pszenica jara, pszenżyto ozime, rzepak ozimy, sałata (uprawa pod osłonami), sałata (uprawa w polu), seler korzeniowy, szalotka, ziemniak, żyto ozime |
Działanie na choroby |
alternarioza cebuli, alternarioza naci marchwi, alternarioza papryki, alternarioza pomidora, alternarioza pora, alternarioza ziemniaka, antraknoza fasoli, askochytoza, askochytoza grochu, brunatna plamistość liści, czerń kłosów, mączniak prawdziwy baldaszkowatych, mączniak prawdziwy zbóż i traw, mączniak rzekomy cebuli, mączniak rzekomy grochu, mączniak prawdziwy, rdza brunatna, rdza brunatna pszenicy, rdza brunatna żyta, rdza pora, rizoktonioza, rizoktonioza ziemniaka, septorioza liści, septorioza selera, szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
Dawkowanie |
Pszenica ozima, pszenica jara
Mączniak prawdziwy zbóż i traw, brunatna plamistość liści, rdza brunatna pszenicy, septorioza liści,
septorioza plew, fuzarioza kłosów, czerń kłosów.
Zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 0,8 l/ha.
Jęczmień ozimy, jęczmień jary
Rynchosporioza zbóż (średni poziom zwalczania)
Zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 0,8 l/ha.
Pszenżyto ozime
Septorioza plew, rdza brunatna.
Zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 0,8 l/ha.
Żyto ozime
Rdza brunatna żyta, rynchosporioza zbóż.
Zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 0,8 l/ha.
Rzepak ozimy
Czerń krzyżowych, szara pleśń, zgnilizna twardzikowa.
Zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 0,8 l/ha.
Ziemniak
Rizoktonioza ziemniaka
Zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 2,0 - 3,0 l/ha.
Alternarioza ziemniaka
Zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 0,5 l/ha.
Cebula, czosnek, szalotka.
Mączniak rzekomy cebuli, alternarioza cebuli, szara pleśń (zgnilizna szyjki).
Zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 0,8 l/ha.
Fasola szparagowa
Antraknoza fasoli, szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, askochytoza.
Zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 0,8 l/ha.
Groch uprawiany na zielone nasiona
Askochytoza grochu (zgorzelowa plamistość), mączniak rzekomy grochu.
Zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 0,8 l/ha.
Kapusta głowiasta, kapusta pekińska (do długotrwałego przechowywania), kalafior
Czerń krzyżowych (alternarioza), szara pleśń.
Zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 0,8 l/ha.
Marchew
Alternarioza naci marchwi, mączniak prawdziwy baldaszkowatych.
Zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 0,8 l/ha.
Sałata (uprawa w polu)
Mączniak rzekomy sałaty, szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, mączniak prawdziwy.
Zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 0,8 l/ha.
Pomidor (uprawa w polu)
Alternarioza pomidora.
Zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 0,8 l/ha.
Por
Rdza pora, alternarioza pora.
Zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 0,8 l/ha.
Seler korzeniowy
Septorioza selera
Zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 0,8 l/ha.
Papryka (uprawa pod osłonami – szklarnie)
Szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, mączniak prawdziwy, alternarioza papryki.
Zalecane stężenie dla jednorazowego zastosowania: 0,08-0,1% (80-100 ml środka w 100 litrach wody).
Sałata (uprawa pod osłonami)
Szara pleśń, mączniak prawdziwy, mączniak rzekomy sałaty, zgnilizna twardzikowa, rizoktonioza.
Zalecane stężenie dla jednorazowego zastosowania: 0,08-0,1% (80-100 ml środka w 100 litrach wody).
|