Składniki |
aminokwasy, azot (N), bor (B), całkowita materia organiczna, cynk (ZN), kinetyna, kwasy fulwowe, kwasy giberelinowe, mangan (Mn), miedź (Cu), molibden (Mo), pięciotlenek fosforu (P2O5), tlenek magnezu (MgO), tlenek potasu (K2O), węgiel organiczny, żelazo (Fe) |
Skład pełny |
10,6% azotu całkowitego (N)
5% azotu w postaci azotu azotanowego (N-NO3)
5% azotu w postaci azotu amonowego (N-NH4)
22% pięciotlenku fosforu (P2O5) rozpuszczalnego w wodzie
22% tlenku potasu (K20) rozpuszczalnego w wodzie
2% tlenku magnezu (MgO) rozpuszczalnego w wodzie
0,02% boru (B) rozpuszczalnego w wodzie
0,05% miedzi (Cu) schelatowanej przez EDTA rozpuszczalnej w wodzie
0,10% żelaza (Fe) schelatowanego przez EDTA rozpuszczalnego w wodzie
0,05% manganu (Mn) schelatowanego przez EDTA rozpuszczalnego w wodzie
0,001% molibdenu (Mo) rozpuszczalnego w wodzie
0,05% cynku (Zn) schelatowanego przez EDTA rozpuszczalnego w wodzie
40,5% całkowitej materii organicznej
22,7% węgla organicznego
4% kwasów fulwowych
0,01% kinetyny
0,02% kwasów giberelinowych
1% aminokwasów ogółem
|
Uprawa |
agrest, brokuł, burak, burak cukrowy, bób, cebula, drzewa i krzewy owocowe, fasola szparagowa, groch, grusza, jabłoń, jagoda, jęczmień jary, jęczmień ozimy, kalafior, kapusta głowiasta, kukurydza, malina, marchew, morela, ogórek polowy, owies, papryka, pietruszka, pomidor uprawiany w gruncie, porzeczka, pszenica jara, pszenica ozima, pszenżyto jare, pszenżyto ozime, rośliny bobowate, rzepak jary, rzepak ozimy, soja, truskawka, użytki zielone, warzywa, zboża, ziemniak, śliwa, żyto jare, żyto ozime |